2008-02-26

Sveng nesta hoeger

I söndags var det roadtrip med svärföräldrarna ner till Lottas syster. Hans GPS, känd bland de närmsta som Hildur, guidade oss rakt till parkeringen utan större problem. Åtminstone i det avseendet att Hildur viste precis hur vi skulle köra. För att sedan tolka Hildurs budskap utan svårigheter skulle ett par doktorsgrader i beteendevetenskap antagligen ha hjälpt till. En GPS av idag är ruskigt exakt. Så ruskigt exakt att någon produktutveklare någonstans måste befarat att denna robotlika exakthet antagligen skulle fått gemene man att känna sig hotat och börja leva sig in i framtidsscenerna ur Terminator. Denne välvillige produktuvecklare har då, för att skona gemene man från apokalyptiskt obehag, sett till att förmänskliga Hildurs sätt att beskriva vägen.

"Om en kort tid, sväng något åt höger." Med detta förbannade mjuka och något besvärade tonläge.

Ge mig koordinater, för bövelen! Siffror och exakta mått! Ge mig HAL eller möjligtvis KITT i min bil. Inte Anki och Pytte.

I övrigt var det en kall och blåsig, men ganska gemytlig dag. Under en promenad i kall motvind längs kajen vid Hissingen konstaterade jag att Göteborg jobbar hårt för att sätta färg på sina gamla industriområden.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Leta i den här bloggen