2007-03-27

Tillförlitliga kärnvapen #2

Bara för att lyfta fram det ytterligare en gång. USA ska uppdatera sin kärnvapenarsenal, och eftersom det ligger i tiden att vara miljövänlig, gör man det utan provsprängningar (säger man i alla fall). Och tack vare detta är det fritt fram att ge sina nya verktyg för frihet ett vackert klingande namn. "Tillförlitliga ersättningsvapen". "Reliable Replacement Warhead" på engelska, kraftfullt förkortat som "RRW".


Här är SR's sammanfattning av det hela

Att kärnvapen överhuvudtaget existerar borde i sig diskvalificera hela mänskligheten från blotta existensen.

Att man använder det språkbruk man gör kring sina kära vapen (Eller DÖDSVERKTYG, för att lägga sig till med lite kvällstidningsretorik), det får mig att vilja vomera ut allt mitt hat.

"Tillförlitlig" känn på det. Och "reliable". Det är enormt laddade ord för mig. De betyder att någonting är pålitligt, tryggt och säkert. Så bra. Heter det att det är tillförlitligt, så måste det ju vara någonting bra för mänskligheten?

Det andra ordet. "Ersättning". "Replacement". Det klingar nödvändigt, någonting som måste göras. Ersättning berättigar allt, efter som det inte innebär någonting nytt att ta ställning till. Saker kommer bli som vanligt.

Sista ordet. "Vapen". "Warhead". Massförstörelse, död, förtryck, misär klingar det. Och avslutningsvis; DET FINNS INGET JÄVLA BERÄTTIGANDE, NÖDVÄNDIGT, TRYGGT, SÄKERT, ELLER TILLFÖRLITLIGT MED DÖDSVERKTYG!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Leta i den här bloggen